Midnight Oil

За другите
Тони
Posts: 303
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Midnight Oil

Post by Тони » Thu Oct 27, 2016 10:06 pm

Жалко, съвсем загива този форум. Девойчето, което превеждаше от английски, и то се отказа май, поради липса на положителни, че даже и на отрицателни отзиви.
Моето лично наблюдение и мнение е, че клетъчните телефони убиват всички останали видове комуникация, а от това по-лошо няма. Като остане само един вид, ще си правят каквото искат с нас. Но какво да се прави, това е живота.
С риск да изложа консервативната си същност ще призная, че не изпитвам особен респект към т. нар. технологичен напредък, всъщност назадък.
И ето! стигам накрая до същността на постинга. Тия дни, ровейки се в един вехтошарски магазин попаднах на касета (да, да, аудиокасета ! - хромдиоксид :) :) ) на MIdnight Oil - Blue Sky Mining - любим албум на любима група. Преди около 100-тина години :)
Колата ми и тя е древна, има и касетен плейър към озвучителната уредба. Та в момента съм заменил A L'ombre c Bedlam Bridge etc.
Сега-а-а-а нашто Мими не ми е ясно чий го крепи в Манитоба, уж за някакъв предизвестено под-посредствен филм, то сняг вече падна, а тя... Вместо да се съсредоточи в подготовката на следващ албум с Лоран и турне... :(.
Аз нещо разредих слушането на Interstellaires. А вие ?

https://www.youtube.com/watch?v=jH7_sb2RSfk

User avatar
Lisa-Loup
Posts: 535
Joined: Mon Sep 16, 2013 11:45 am

Re: Midnight Oil

Post by Lisa-Loup » Fri Oct 28, 2016 8:44 pm

Тони wrote:Моето лично наблюдение и мнение е, че клетъчните телефони убиват всички останали видове комуникация
Аа, не съм съгласна. Аз точно заради телефона си имам шанс да чета и отварям форума, че иначе време йок.

Аз Милен почти вече не я слушам целенасочено. Пускам си разни френски плейлисти и тук-тамé се появява някоя песен нейна. Иначе чакам нещо ново, ама покрай тоя филм, нови песни ще видим в шестък, и то догодина..

User avatar
Ioana_2003
Posts: 153
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: Midnight Oil

Post by Ioana_2003 » Wed Nov 02, 2016 4:39 pm

Девойчето с преводите малко е заето напоследък повечко (нали след отпуска идва здравото бачкане), та време много не остава.
Относно Милен и бъдещия филм - ами доскучало ѝ е на жената да прави музика и е решила да смени малко жанра. За жалост на всички нас май албум и последващ концерт няма да има скоро. А толкова силно се надявам през 2017 да избухне с концерт... Даже и мъжо съм подготвила психически за концерт :D

Тони
Posts: 303
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: Midnight Oil

Post by Тони » Wed Nov 02, 2016 7:21 pm

Lisa-Loup wrote:
Тони wrote:Моето лично наблюдение и мнение е, че клетъчните телефони убиват всички останали видове комуникация
Аа, не съм съгласна. Аз точно заради телефона си имам шанс да чета и отварям форума, че иначе време йок.

За отварянето - хубаво, но за четенето - нещо май не пада голямо четене напоследък :) Така ми се струва на мен.
Щом слушаш разни плейлисти, значи си плащаш за трансфер на данни от клетъчния доставчик (слушаш през телефона по подразбиране), тогава Web- радиото не слушаш ли?
Bидях, че са изкарали и приложение да се слуша и през тия боклуци телефоните.
За чакането - явно всички чакаме "за догодина" :), иначе снимките за такова ниво филм са 2-3 седмици макс., не би трябвало да попречат на основната дейност, дали? По-скоро малко разнообразяване на ежедневието, макар че разнообразие в Манитоба..., късна есен... Пример за етимологичен абсурд :)

По повод филма с Mylène, а и доколкото чета - заради крайно наболелия въпрос в България - празник ли е Haloween - вие излизахте ли да събирате бонбони? Щото аз от 5-6 години само раздавам, но пък много съм се усъвършенствал в тиквите :) Ето една от тазгодишните:
http://s32.photobucket.com/user/rds741/ ... sort=1&o=0

User avatar
Lisa-Loup
Posts: 535
Joined: Mon Sep 16, 2013 11:45 am

Re: Midnight Oil

Post by Lisa-Loup » Wed Nov 02, 2016 7:59 pm

Неее, на телефон не слушам, че много пари искат за интернет ;) Но на работа си пускам Spotify, той може да ти пуска песни, сходни на някоя, избрана от теб.

Аз тази година се бях подготвила психически за бонбоните, ама дотам. Викам си - на 31-ви ще купя бонбони и ще раздавам. Да, ама те в моя блок обикаляха на 29-ти, противно на всяка логика!! И аз не им отворих :lol: Та за поредна година не успявам да се впиша в духа на уж празника. Аз не го чувствам като празник, де, ама децата са ми забавни, като се маскират.

User avatar
Lisa-Loup
Posts: 535
Joined: Mon Sep 16, 2013 11:45 am

Re: Midnight Oil

Post by Lisa-Loup » Wed Nov 02, 2016 10:30 pm

П.П. Тиквата е жестока!

User avatar
Ioana_2003
Posts: 153
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: Midnight Oil

Post by Ioana_2003 » Thu Nov 03, 2016 11:01 am

Тиквата наистина е жестока! Браво!
Относно хелоуин, за мен лично не е празник, защото той се чества един ден преди деня на Вси светии, който пък от своя страна е католически празник. Следователно хелоуин влиза в категорията католическа традиция за мен. А аз не съм особено голям фен на католицизма. :roll:

Тони
Posts: 303
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: Midnight Oil

Post by Тони » Thu Nov 03, 2016 4:48 pm

Това ще вземе да избие на религиозна дискусия :)
Веднага да кажа - не само не съм вярващ, а направо съм невярващ. Тоест не вярвам и това си е :) В нищо не вярвам, най-малко в религии - опиум за народа и идеологии разни. Но е хубаво човек да поназнайва по нещо и за неща, които не са му от приоритетна важност. Та католицизъм и ортодоксалност, на български православие, е едно и също нещо на различни езици. Катос = орто = право. В смисъл на правилно, иначе и на 3-те езика означава и дясно. :) Факт.

Халоуин не е никакъв празник, най-малкото религиозен, просто повод да бъдат зарадвани децата, предимно малките, по доста нездравословен :) начин. Нито е почивен ден, нито официализиран ден за празнуване по някакъв сериозен повод. И нищо общо с католицизма. Идва от протестанството, но като битова традиция по-скоро. Честно, смятам, че глагола "празнувам" се свързва с Халоуин неправилно, в България особено, и то с основната цел да се заклейми (по древна традиция) чуждото, щото противоречи на патриотичния дух, правата линия на партията, историческата национална традиция, избери правилното. :)
Съгласен съм обаче, че е доста неподходящ за условията на живот в България. Къде да обикалят дечицата? По входовете с по 50 апартамента в Младост/Люлин ? То си трябва къщи за тая работа, но пък там, където са къщите в България, ги няма децата ! Да не говорим, че тиквите циганите са ги обрали още септември ( ако някой е садил, де) :)

А темата беше за Midnight Oil, но явно нищо не ви говори, динозавърска работа някаква, от времето на Лили Иванова :|

Да не отварям нова тема, я кажете слушате ли J-J. Goldmann ? Срам, не срам, признавам, че много го харесвам, и от отдавна и даже не знам защо. В пълно противоречие с все пак доста еклектичния ми музикален вкус, повече и от Mylène даже! Засега единственото ми обяснение е етническо - няма по-велики музиканти от евреите и това си е. Дали пък няма нещо еврейско и у Мими-то, а?

User avatar
Ioana_2003
Posts: 153
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: Midnight Oil

Post by Ioana_2003 » Thu Nov 03, 2016 6:53 pm

Охх направо ми заби нож в сърцето като написа "нещо еврейско и у Мими-то". Не знам защо се почувствах така. По принцип не деля хората по етнос, религия, раса и т.н. Може би заради всички приказки, които се чуват по адрес на евреите, знам ли... :shock:

Относно Midnight Oil и J.J. Goldmann нямам си ни най-малка идея кои са и какви са. Но ще се поправя. :D

Тони
Posts: 303
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: Midnight Oil

Post by Тони » Thu Nov 03, 2016 7:17 pm

Тази седмица имах 3 дни по 12-14ч работа, та я смятам за приключена в четвъртък по обед, тоест имам време и да пиша глупости.
Жан-Жак е най-известния, най-обичания, най-най- и изобщо... френски певец. Не мога да си представя, че някой е чул каквото и да било за и от френската музика и не знае кой е Голдман ! Песните на Селин Дион той ги пише (поне добрите), както и на много други. Малко прекалено ми идва социалната му ангажираност, разни теми за войната и холокоста и т.н., но музиката, която пише страшно ми допада. Че даже и тектовете. Препоръчвам Comme toi - колкото и да е банализирана темата, той я е погледнал от неподозирана за мен страна.

A Midnight Oil са австралийци, но са почнали още от времето на REO Speedwagon (само не казвай, че и тях не познаваш :) ) . Младежта може да бъде извинена за някои пропуски в муз. си информираност. Времето е нейно :)

Post Reply