Page 1 of 1

Ghostland

Posted: Thu Jul 12, 2018 11:58 pm
by Тони
Не го ли гледа някой този филм най-накрая?
Или не сте отишли на морето, плажа, палмите и коктейлите за да гледате филм на ужасите, чието действие се развива на гъза на географията (Канада :mrgreen: ) си в някакъв полу-есенен, полу-зимен сезон?
Аз го гледах, но се колебаех дали да ви информирам ;)
Защото не е много за хвалба. Бих предпочел друг (/а) да отвори темата и само да коментирам/критикувам. Но нямах тоя късмет.
Та се налага да проявя инициатива, а реално не съм такъв човек ;)
Девойчето много ми хареса, и като визия, и най-вече като игра, вживяване в ролята. Ако случайно не сте разбрали, под девойчето имам предвид Мимито, ония двете млади шминди са като досадни мухи, които само пречат на човек да се концентрира върху същественото.
Значи за Мимито - отличен 6, жалко е, че така и не ѝ беше даден шанс в някой истински хубав филм. От друга страна в истински хубавите френски филми няма подходяща за нея роля. Това защото може би я виждам прекалено едностранчиво, представата ми за нея е построена от текстовете ѝ и сцената.
Абе с две думи, (три) филма е отврат. Наложи се да изгледам след него нещо минимум гениално за оправяне на вкуса. В случая - Котка в/у горещ ламаринен покрив с Пол Нюман и Елизабет Тейлър.
Ако някой не е загрял - последното беше препоръка.
Айде, ще почакам до Нова година някой да се престраши да напише нещо тука.
Приятен плаж.

Re: Ghostland

Posted: Fri Jul 13, 2018 10:20 pm
by Lisa-Loup
Аз не знам дали ще го гледам. Не си падам по филми на ужасите и имайки предвид колко трудно приех Джорджино, не знам как ще ми понесе този филм.

Re: Ghostland

Posted: Sun Aug 05, 2018 10:22 pm
by T^D
Гледах го аз... с едно на ум, че е филм на ужасите. То всъщност не е точно такъв... май. Но това определено е "болен" филм. Още не мога да изтрия впечатлението от сюжета.
А Милен е прекрасна :) (то може ли да кажа друго) и като визия в двете си възрасти и в двата свята, и като звучене на английски и тук-там на френски, и като игра (подобно на клиповете има пълно вживяване според мен)...
Но не бих го препоръчал този филм...
Все си мисля, че някой ден (или нощ) в нечия гениална глава ще хрумне филмов сюжет, подходящ за Милен. То дори ако се развие някой от сюжетите в клиповете й, ще стане перфектен филм. Пък тя може да се вдъхнови и да напише песни, които да звучат в него... Ех, мечти :)

Re: Ghostland

Posted: Mon Aug 06, 2018 9:01 pm
by Lisa-Loup
T^D wrote:
Sun Aug 05, 2018 10:22 pm
Но това определено е "болен" филм.
T^D wrote:
Sun Aug 05, 2018 10:22 pm
Все си мисля, че някой ден (или нощ) в нечия гениална глава ще хрумне филмов сюжет, подходящ за Милен.
Ми то... :roll:

Re: Ghostland

Posted: Tue Aug 07, 2018 11:49 pm
by Тони
T^D wrote:
Sun Aug 05, 2018 10:22 pm
Все си мисля, че някой ден (или нощ) в нечия гениална глава ще хрумне филмов сюжет, подходящ за Милен.
Как така? Giorgino къде го слагате? Страхотен филм, Мимито може да не е била главен герой, но филма определено е правен за нея, по мярка. Тогавашна мярка все пак. Аз го харесвам изключително много. А клиповете са си клипове, даже тези на ЛБ.
Или по-скоро неговите клипове са филми, а филмите му са цели епопеи. Мрачни, но поетични. Или обратното.

Re: Ghostland

Posted: Thu Aug 09, 2018 12:42 pm
by T^D
Тони, напълно те подкрепям за Giorgino - даже бих казал, че е апокалиптичен този филм. Съвсем по мярка на Милен, но през призмата на LB. А аз като един фен ненаситен 😇 бих искал още филми. Тъй че се впускам в мечти 😀

Re: Ghostland

Posted: Tue Aug 14, 2018 9:55 am
by Ioana_2003
И аз го гледах прословутия филм, но с оригиналното му аудио едва преди седмица... Та едва преди седмица разбрах в действителност за какво иде реч в този "болен" филм. На мен идеята с преплитането на реалност и "изкуствена реалност", създадена в главата на едната "шминда", както я нерече Тони , :lol: ми хареса. Играта на Милен, също. То май повечето сме го гледали този филм зради нея, разбира се. :mrgreen:
Жалко наистина, че не е изникнал подходящ сюжет за филим за нея... Играе много хубаво. Хареса ми още от Giorgino. А относно филма Giorgino... емиии не, не ми хареса изобщо. Възхитих се само на въображението на Лоран, на играта на Милен и на красивото ѝ гадже (тогава - Jeff Dahlgren). Милен има вкус за мъже (или поне за визията им). :mrgreen:

Re: Ghostland

Posted: Tue Aug 14, 2018 11:40 pm
by Тони
Ioana_2003 wrote:
Tue Aug 14, 2018 9:55 am
Та едва преди седмица разбрах в действителност за какво иде реч в този "болен" филм. На мен идеята с преплитането на реалност и "изкуствена реалност", създадена в главата на едната "шминда", както я нерече Тони , :lol: ми хареса. Играта на Милен, също. То май повечето сме го гледали този филм зради нея, разбира се. :mrgreen:
Хайде бе, вярно ли имал идея този филм? Аз не видях такава, освен идеята да яхне финансово митутската тенденция докато не се е спихнала съвсем.
Гледам Mylène защото освен прекрасно създание и невероятен поетичен талант, е също и от рядката порода хора, които се чувстват вътрешно задължени да правят, каквото правят, по най-добрия възможен начин. Мисля, че тя просто не може иначе. Видимо се отъждествява с персонажа. Това може да е привидно лесно когато става дума за персонажи от песните ѝ, но във филми, като Ghostlsnd трябва да е бая трудно. Освен това оценявам, че малкото неща, които не ми харесват при нея, също са направени по най-добрия начин, а вината е у мен. Просто не съм толкова еклектично настроен, колкото се caмoласкаех.
И все пак двете млади американки от филма са си баш шминди, а LP е една LP. Факт. За псевдо-композитора Федер... няма да казвам, щото уж не съм простак.
П.С. Излязло е едно интервю с Федер, за предстоящия албум, но... надеждата умира последна...

Re: Ghostland

Posted: Wed Aug 15, 2018 5:11 pm
by Ioana_2003
Искрено се смея като чета коментарите ти, Тони. И да, определено си личи колко труд е положила Милен. Точно това харесвам много у нея. Не ѝ се отдават доста неща (включително и пеенето :roll: ), но пък каква кариера на певица само! :shock: :o Ето на това му казвам аз майсторлък и отдаденост! Дето има една поговорка: "Не става само с ядене, иска и акъл". :lol: