DÉSOBÉISSANCE

новини, клюки, събития
Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

DÉSOBÉISSANCE

Post by Тони » Wed Oct 03, 2018 6:13 pm

Прибирам се вчера и що да видя? Диска ми пристигнал!
Първо слушане. Прекалено дърт съм за да слушам нещо, което харесвам, през ужасното качество на нет-а.
Не знам Leon Deutchman дали е псевдоним или прикритие за Laurent, даже и да е този 19 годишен младеж, чиято снимка се развява, то неговата тройка песни е върха на албума. Естестествено, №1 е Bodelaire, но да си признаем честно, приноса Федер и Mylène e минимален. Разбира се изразителността при четенето, както и избраните 4 ноти за муз. фон не са без значение, но...
Все пак и сред парчетата на Федер, на които текста на Mylène е ударил сериозно рамо има забележително добри. Histoire de fesses имам предвид. Напомня ми малко Q.I.
Sentimentale, On a besoin d'y croire - паднах си също.
Много положително е, че оная LP не пее във втората песен, в чието композиране? участва. (Des larmes)
Така, Сега си го слушам непрекъснато, все повече ми харесва.

Вие?

User avatar
Lisa-Loup
Posts: 535
Joined: Mon Sep 16, 2013 11:45 am

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Lisa-Loup » Thu Oct 04, 2018 8:39 am

Des larmes, Get up girl, Prière и N'oublie pas са ми фаворитите.

И не разбирам каква в тази обсесия у феновете, че на Бутона му трябва да се крие зад пссевдоним и че няма никой друг на света, освен него, с който стила на Милен да си пасне.

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Тони » Fri Oct 05, 2018 3:56 am

1. Au lecteur
2. Retenir l'eau , Désobéissance
3. Histoire de fesses ; Parler d'avenir ; Sentimentale

Дано LP да не реши да пее и на концертите...

Стила на Mylène с доста хора вече си пасна, даже със Стинг (виж, той ако дойде за дует на концерта, може), но тоя 19-годишен Леон с такъв старт трябва да е втори Моцарт. Най-малко.

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Тони » Sat Oct 27, 2018 2:04 am

Какво стана пак, та така утихнахте?
Преиздаване на Désobéissance с удължен вариант на Histoire de fesses и едно ново парче. +dvd с трите клипа излезли до сега и новия, по Désobéissance. Ще го купите ли?

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Ioana_2003 » Mon Oct 29, 2018 9:47 am

Аз много сериозно се замислям кой вариант на албума да си купя. Изчаках малко да утихне положението, че беше страшно с тия pre-order неща и т.н. Много ми хареса колекционерското издание, но с българска заплата няма как да стане работата. И сега се чудя дали да не поръчам точно това ново издание. Малко не ми допада тази сива рамка отстрани покрай корицата на албума... Дано поне вътре нещото да е по-добре направено. :mrgreen:

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Тони » Sun Nov 25, 2018 12:32 am

Колебаех се дали да пусна нова тема, даже заглавие ѝ бях измислил - Какво е искал да каже авторът със... :)
Oтказах се, безмислено щеше да е.
Момичета, защо спряхте да пишете? Много работа, малко време? Или стана прекалено безинтересно? По двата френски форума, които чета, доста мнения са в посока неконтролирания творчески упадък на Mylène и отдръпване на публиката от нея. Видях даже опит да я оценяват по числова стълбица. Тоест да оценяват албумите. Тъжна история.
Дали бума на технологиите и глобализацията са в основата на обезценяването на постоянните ценности? (не искам да използвам клишето "вечни", няма такива.)Премината ли бе разумната граница на различното? Само и само за да се нарече такова, новото различно се противопоставя на всичко съществувало до сега. Така ми изглежда на мен.
Даже позитивистите (за Mylène говоря) са някакви неубедителни такива, наивно-простички, нямат сериозни доводи. Стил позитив-коректност. Само вредят на тези, които опитват да си създадат лично мнение за албума.
Всичко се променя, ясно, но в океана на промени, кои мнения изплуват? По-лекичките, естествено. Винаги съм смятал, че в мнозинствено подкрепено мнение не може да няма и доза добронамерена истинност, сега вече ми се струва, че може. Да няма. Или не съм прав, или мащабите на пропагандата надхвърлят обхвата на моя поглед. Пропаганда на глупостта, имам предвид :) Без да се правя на Еразъм :)
Усеща се как съм разочарован от несъвпадението на мнозинственото мнение с моето, нали ;)
В моето разбиране за музика хармонията и мелодичността сериозно надделяват над ритъма и външната форма.
Творец като Mylène се опитва да съчетае всичко, но съчетанията по принцип са свързани с компромиси, а в днешно време, според мен, с големи компромиси.
А на мен вече компромиси от рода "ама и те са прави за себе си" не ми се правят. Уморих се.
----------------
Ето и конкретно. Докато в любимите ми стари албуми има по 2-3 песни, които по-малко харесвам, но продължавам да си слушам с удоволствие, и често откривам нови хубави моменти в тях, то в новите намирам само по 2-3 слушаеми, и за съжаление изобщо не са тези, които масата одобрява.
Почвам да се съмнявам в себе си :) Всъщност не започвам, отдавна си ми е навик :)
Твърдо убеден съм, че зад 3-те парчета от името на 19-годишния младеж L.D. стои L.B. Даже нещата, които не харесвам в тях са типични за L.B. Ужасното начало на Désobéissance, високите в Retenir l'eau, Лоран хем знае, че не ѝ се удават на Мими-то, и пак продължава да упорства в използването им. Може би с цел да ѝ постегне юздите, да не би много да се възгордее горката като певица :) Аз обаче си я харесвам и такава, с този ѝ глас, а точно Retenir l'eau страшно ми напомня на песните и изпълненията ѝ от първите албуми. Тази песен е моя фаворит от албума. Мелодията, особено изпята от Mylène, текста е силен за мен, със сравнително малко и лесни препратки/игри с думи, смисъла не е традиционно труден за откриване. И пак традиционно дава свободата за лично, интимно разбиране.
Припева на Désobéissance - обсебващ за мен. загнездил ми се е в главата. И то при положение, че текста далеч не е най-силния, даже в този албум. Тоя Бутона много го бива в мелодиите, факт. В кратките мотиви за съжаление. Четох някакви въжделения за песни на Mylène с музика композирана от JMJ. Май имаше подобни слухове преди години. И на мен би ми било интересно, но си давам сметка, че това би било най-невероятното стечение на обстоятелства. Мечти....
След първото слушане, моменталически поставих на върха Бодлеровото стихотворение. Още си е там, но на един малко отделен връх, не е песен все пак. И малко по-нисък от Часовника. Не мога да не призная, че не особено сложната мелодия на Л.Б. за Часовника страхотно му пасваше. Федер се е опитал да мине съвсем метър с Към читателя, не мога да реша за лошо, или повече за добро, поне не е успял да окака тоя шедьовър.
Приемливо слушаеми са ми, в този си ред, Histoire de fesses, (събужда стария циник в мен :) ) Sentimentale (приспива стария домошар) , Des larmes (много силен текст), On a besoin d'y croire (не е нещо особено, но все пак Mylène има участие, някакво, и в музиката).
Parler d'avenir естествено е преди тях, даже пред Désobéissance за мен, със съжаление ще споделя предчувствието си, че ще го сполети съдбата на Réveiller le monde, прекрасна, но полузабравена.
Естествено, дуета с LP и камъка, дето трудно ще се търкаля такъв плосък, ги пропускам при всяко слушане.
По повод на тях се връщам в началото - от нито един албум преди Bleu Noir не пропускам песни. От него започнах.
И да си кажа - Monkey me си ми харесва. Много. На мен.
Вече съм почти убеден, че пускането на камъка толкова отрано бе маркетингов трик - на негов фон би изпъкнала даже песен на Lana del Rey.
-------------
Какво стана с концертите? За Йоана и мен, ясно, някой друг няма ли да вдигне ръчица ;)

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Ioana_2003 » Mon Nov 26, 2018 2:49 pm

И аз се съгласявам до голяма степен с мнението ти, Тони. Определено се усеща много голяма разлика в творчеството на Милен от преди години и това от близкото минало. Но пък човек като се замисли, времената се менят, та стилът на един артист ли няма да се промени? Мисля, че все пак е до някъде нормално да се изменя стилът на всички покрай нас. Сега се замислям и за много други артисти, една моя любима от които е Лара Фабиан. Емиии същото е положението и при нея. Особено последния албум съвсем не ме впечатли. Доста кратко време го слушах. И за предстоящия ѝ албум нямам изобщо високи очаквания. Но пък това съвършенство в пеенето никъде другаде може би няма да имам шанса да го чуя и видя! Доста дълго време след концерта ѝ, който беше съвсем семпъл и както вече казах с не толкова любими песни за мен, аз не можах да се събера психически. Много силни емоции извади на повърхността излъчването и пеенето ѝ.

Миленита определено се опитва да се хареса може би на по-младата аудитория, което се вижда и по мен понеже ми допада албумът, но съвсем не мога да кажа, че ми е любимото нещо за слушане. Предпочитам старите ѝ парчета, както и старите парчета на Лара Фабиан. Но съм отворена към експериментите им. Стига ми само да продължават да правят музика. Е, ако драстично снижат качеството може и да се разлюбим, което не ми се вярва особено. Тази голяма слава я имат точно заради това, че винаги успяват някак си да предоставят добро музикално съдържание. Добро понякога за едни, друг път за други. Няма как постоянно да вадят жестоки парчета като Je t'aime, Desenchantee, California и т.н. Точно за това съм изключително доволна, щастлива и благодарна, че имам възможността да стана свидетел от първо лице на творчеството на тези изключителни за мен жени и артисти.

Относно мнението на всички из Франция, света и т.н. изобщо не ми дреме кой какво мисли. :mrgreen: Всеки има право на свое мнение. Аз лично не разбирам хората, които държат да слушат песни в един и същи стил в продължение на години и са силно разочаровани, когато очакванията им не се оправдаят... Както вече веднъж бях писала, нима на всеки един от нас би ни било приятно, ако зациклим на една и съща работна позиция цял живот и не се променим изобщо? Не мисля, че има много такива хора, особено в сферата на изкуството. Точно поради тази причина разбирам защо се получават и такива албуми от време на време. Неизбежно е. Нека експериментират малко. Все пак няма развитие без промяна. Човек има нужда от промяна, за да се обогатява.

Но аз съм все пак само на 25 години и за мен промяната изглежда като необходимост. Може би след години няма да я приемам така с отворени обятия. Дано не заприличам съвсем на баща си, който цял живот не смени работната си позиция до пенсия. :shock:

На мен определено не ми е станало безинтересно, но имам доста работа покрай новия апартамент. Започваме тепърва да го оправяме от нулата и главата ми пуши яко. Започва ходенето по мъките. Отделно сега зимния сезон се започват едни рожденни дни, празници, щуротии и съвсем ми се завива свят. В професионално отношение също зимния период е по-силен за нас макар и аз да не съм чак толкова заета, понеже работя с доставчици, а те не обичат много да работят по това време на годината (и изобщо като цяло). :roll: Общо взето вече имам силна нужда от почивка някъде далече от България. :mrgreen: Но ще си почакам до 15 юни. :cry:

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Тони » Wed Nov 28, 2018 8:07 pm

Йоана, интересни са ми разсъжденията ти, но по-нататък ще ти отговоря.
Някой да сподели първи впечатления от клипа?

User avatar
T^D
Posts: 152
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:28 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by T^D » Thu Nov 29, 2018 7:01 pm

Привет от мен :)
Първата ми асоциация, докато гледах клипа, беше разходка в парника с домати :) Какво да кажа - има замисъл, символи, препратки към обложката на албума, изгрев в края и простор... но не мога да избягам от парника с домати :) Bruno Aveillan определено има талант, съдейки от The Farmer project - който ми е любим, но тук ... :) Но пък Милен си е Милен - все така омайна. А песента ми е фаворит още от първото слушане на албума. Напомня ми по нещо на Devant soi, но не мога да реша с какво.
Албумът е различен, няма как, щом го няма Лоран (поне не присъства открито), но на мен ми харесва.
01-Rolling Stone - търкул-търкул, но пък започнах пак да я слушам - зависи от настроението :)
02 - Sentimentale - все по-любима, много лежерна ми е, носеща се, закачлива и с този финал :)
03 - Désobéissance - запленяваща...
04 - N'oublie pas - интересно се е получило - всъщност ми харесва, а клипът е супер
05 - Histoires de fesses - емииии, не е шедьовър в литературно отношение, ама ми харесва, не знам защо все се смея на тази песен
06 - Get Up Girl - Милен, ставай... Звучи страхотно, когато съм със слушалките
07 - Prière - различно звучене, ама хубавоооо, много ми харесва това шушу-мушу, което прави Милен. Ако ги няма другите в песента, може би ще звучи по-добре
08 - Au lecteur - тук няма да напиша нищо. Подобен тип неща може да си позволи Милен. Бодлер не е за всеки читател/слушател. Текстът е много силен...
09 - Des larmes - отнасяща ми е, мечтателна, красива...
10 - Parler d'avenir - също любима
11 - On a besoin d'y croire - ммм, още по-завъртаща в облаците
12 - Retenir l'eau - отглас от Interstellaires и предишните албуми - сякаш е свързваща нишка- тук потъвам във водата - а високите тонове са чаровни
Мисля си, че Милен с този албум не преследва нещо конкретно, по-скоро се опитва да играе със себе си ... може би за удоволствие.
Албумът на мен ми харесва и като всичко при Милен - колкото повече го слушам, толкова повече ме омайва и впечатлява.

А за концертите - моят билет е за 8 юни :)

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: DÉSOBÉISSANCE

Post by Ioana_2003 » Sun Dec 02, 2018 12:18 am

Аз определено имах по-високи очаквания за клипа. Не ми хареса особено. Малко ми идва хаотичен сякаш този режисьор постоянно си губи нишката на мисълта. Харесва ми стилът му с танцьорите и кинематографията (май така се казва). :roll: Искам да кажа начинът, по който е заснет, подредбата в самите кадри. Но аз по начало очаквах и по-хард звучене от тази песен, така че май аз съм се настроила просто по определен начин. Не ми е любимата песен обаче. Не ми допада също така и Parler d'avenir и дуетът с LP. Не са моите песни. Всички останали си ми харесват изключително много и даже чакам другата седмица да ми дойде последното издание на албума от амазон. Най-накрая ще мога да го слушам в колата. :mrgreen: Най-търпеливо изчаках и не си направих пиратски диск. Затова сега нямам търпение вече. [rock.gif]

Post Reply