За концерта

новини, клюки, събития
Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

За концерта

Post by Тони » Sat Jun 08, 2019 11:35 am

Ще опитам по-нататък за си събера мислите.
Сега не мога
Разбит съм. Не съм се и надявал на подобно преживяване. Очаквах по-скоро нещо от рода на Тimeless спесни от новите албуми.
Зрелището е потресаващо, поне за мен, иначе видях, че вече го критикуват френските еснафи :)
Звуково надмина с много очакванията ми. Даже към сетлиста имам съвсем малко неудовлетвореност.

Дали ще има промени на останалите дати, се питам.

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: За концерта

Post by Ioana_2003 » Sat Jun 08, 2019 4:23 pm

И аз се чудя дали ще се промени сетлиста за останалите дати. Аз надникнах само за малко из клипчетата от феновете и снимките, но не си позволих много да гледам. Искам все пак да го има елемента на изненадата. Видях началото и малко от края и останах като гръмната! Страхотно изглежда! Точно нещо такова грандиозно очаквам.

Видях песните, които е пяла и ми липсват някои като например Je t'aime melancholie. Много, ама много ми се искаше да изпее Point de Suture, но не съм таяла големи надежди. Учуди ме M'effondre, която съвсем не ми е от любимите. Може би защото не разбирам езика и следователно песента има по-малка стойност за мен. Fuck them all и C'est dans l'air покриват вкусовете на мен и съпруга ми, което пък ще зарадва него повече, защото той не е върл фен на Милен, но я харесва. California е всеобща любимка, както и Stolen car.

Забелязох, че френските еснафи са пуснали куп статии и повечето от тях са с объркана информация. Не си ли правят проучванията тия хора като седнат да пишат за някоя личност? Как може да напишеш, че турнето AQL е било през 1999? Милен е на 58? Еми все още не е! Преса... толкова им е мозъка явно.

Нямам търпение вече да дойде 15 юни!

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: За концерта

Post by Тони » Sat Jun 08, 2019 9:24 pm

На Timeless направих грешката да гледам любителски видеа преди концерта. Ами какво да кажа, грешка си беше. Аз ще ходя и на 15-ти :) Може да се засечем.
Залата е наистина голяма, е, не е центъра Bell, новсе пак седящите места са си далечко от сцената.От друга страна чаках 5 часа (започна в 21, вместо в 20 ч) и бяхдаже не в средата на la fosse. Следващия път май трябва да ида към 3 часа да чакам :)Седящите могат да доидат в 19:30 и не рискуват разширени вени :)

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: За концерта

Post by Ioana_2003 » Sun Jun 09, 2019 3:07 pm

Да, затова не гледам повече видеа. Искам все пак да има и някаква изненада. Едвам се удържам обаче. :mrgreen:
Би било удоволствие за мен, ако се засечем. Ние сме със седящи места. И на мен ми изглеждат доста далечко от сцената. Още ме е яд, че не можах да се докопам до Carre platine. Нямаше свободни билети на 13 октомври за 15 юни и се задоволих с това, което имаше от страх да не изкупят билетите и да си пропусна единствения шанс може би да я видя на живо. :shock: Не че ще е кой знае колко на живо... пак ще я гледам по екрани. В далечината ще ми се мярка нещо с морковена косица и това е. :mrgreen: Поне ще се насладя на добро озвучаване щом казваш, че е такова наистина. Аз не очаквам чудеса с озвучаването, но ти ми вдъхна надежда.

User avatar
T^D
Posts: 152
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:28 pm

Re: За концерта

Post by T^D » Wed Jun 12, 2019 8:41 pm

Привет, дружина :)
Аз още ходя по улиците усмихнат до ушите и със замечтан поглед, а в главата ми звучи Милеееен :)
Благодарение на Тони имах възможност да преживея първия концерт във фос съвсем близо до огражденията :) Беше прекрасно, вълнуващо и спиращо дъха :)
На осми юни с моя билет бях във фос ор на метър от платформата и направо пощурях. Не само аз, имах чувството, че залата ще падне - публиката беше вдъхновена до краен предел и грачеше през цялото време заедно с Милен. А Милен беше прекрасна - когато изпя песните до нас и ни помаха, направо .... то не бе подскачане, пищене... Беше велико :)
Тони е прав, звукът е убийствен, ефектите са грандиозни, а Милен се забавляваше :)
Все още не мога да се освестя за повече писане :)

User avatar
Ioana_2003
Posts: 157
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:42 pm

Re: За концерта

Post by Ioana_2003 » Mon Jun 17, 2019 9:04 am

И аз съм още в арената мислено и затова ще споделя мнение по-късно като съм малко по-адекватна. :mrgreen:

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: За концерта

Post by Тони » Wed Jun 19, 2019 2:56 pm

Вчера вечерта Sting пял на живо с Mylène Stolen car. Все се надявах да избере 15-ти за появата си, в която бях убеден. Така както бях убеден още преди 3 години, че евентуален концерт ще започне задължително с Interstellaires.
Ни най-малко не съжалявам че не избрах 18-ти вместо някоя от датите на които бях, но съжалявам, че не избрах повече дати. Предполагам на 22-ри ще има и други изненади.
Чета доста хора да се оплакват от местата в платиненото каре (седящи). Потвърждение на убеждението ми, че такъв концерт се гледа само отблизо и не седнал :)

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: За концерта

Post by Тони » Tue Jul 16, 2019 5:11 pm

Не зная какво да пиша, а и има ли смисъл тук?
На 7 ноември излиза филма в кината. Аз си взех билет, въпреки че в близкото до мен кино не е наложително - места ще има.

User avatar
T^D
Posts: 152
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:28 pm

Re: За концерта

Post by T^D » Wed Jul 17, 2019 12:12 pm

:) Филма ще си го гледкам вкъщи, когато излезе на ДВД. В България едва ли ще го излъчат в някое кино. Тони, ти ходи ли в кино да гледаш предишния концерт. Интересно ми е какво е усещането.
*
И с леко отклонение от темата. И друг път съм засягал въпроса с ремиксите на фенове. Един от любимите ми автори е Kick-i. Та, в неговата версия на албума Désobéissance (определено много добра версия), има ремикс на N'oublie pas - слагам линк към ютюб (другите не са ги качили). Има съвсем различно звучене от оригинала и се чудя как го е постигнал :)
https://www.youtube.com/watch?v=fPdrBMAiKR4

Тони
Posts: 310
Joined: Thu Sep 19, 2013 7:41 pm

Re: За концерта

Post by Тони » Wed Jul 17, 2019 10:42 pm

За мен класацията е : 1-во - на живо, 2-ро - на голям екран, в голяма зала, и 3-то - няма трето :)
Е, послъгах, от време на време си пускам някое от видеата на концертите или старите клипове през компютъра, но рядко, а и тъй като работя с едни графични програми, имам добър 27" монитор и добри слушалки. Ключовата дума в горното изречение е - гледам рядко. За сметка на това си я слушам ежедневно.
Телевизия нямам и не гледам, филми - само на кино и главно анимационни :) Навик откакто децата бяха малки :) Но като се замисля, то сега всички филми са анимационни :)
У дома гледам само стари филми, като ми домъчнее :) :) Последно - каубойски ;) Бялото слънце на пустинята, Имало едно време на запад, такива...

Timeless имаше също само една единствена прожекция, гледах го в едно IMAX кино, макар че лентата не беше IMAX. В такива кина седалките са по стръмни и по- близо до екрана, човек се чувства почти вътре във филма. Особено когато е добре заснет. А François Hanss, който, ако не се лъжа прави филмите по концертите на Mylène от Myllenium Tour насам, ги умее тези работи.
Да си призная, двд-то ми си стои още в целофана. Нямам решителността да си го пусна на малък екран. Искам да си запазя спомените каквито са, включително от Diabolique mon ange, на която песен в залата бях фронтално срещу нея и червените светлинни пана ми се виждаха като огнени врати, които я поглъщат...
Или по-накратко :) - струва си да се види филма в кино, според мен.

Ремикси. Първия ми диск на Mylène бе Dance Remixes, даже не зная от къде ми попадна. На времето много не тачех ремикси, смених го за един концертен на Madness - този с концерта във Finsburry Park. И досега съжалявам. Не че диска на Madness е лош, но го има под път и над път.
Но по отношение на ремикси си останах доста претенциозен. Наистина това, което си пуснал звучи леко различно, но парчето с тая LP - carpa aegargus circus, не ме вдъхновява никак. Навремето много харесах ремикса на À l'ombre правен от Tony Romera и използван в началото на филма Timeless.
Общо взето, от добра песен може да стане и добър ремикс (не винаги).
Ремиксовете са си един вид аранжименти. Bouttonnat за мен е много добър композитор-мелодист, но общото мнение е че аранжиментите не му се удават. От друга страна аранжорите са неуспели композитори работещи на ишлеме по чужди творби :) Ремиксьорите - компютърни аранжори.
Yvan Cassar правеше концертните аранжименти за предните концерти, аз харесвах работата му, малко съжалявам за неучастието му, както за рояла и експресивните му акомпанименти в баладите.

Post Reply